Prostata - Prostate Protect 60 tabl
  • Prostata - Prostate Protect 60 tabl

Prostata - Prostate Protect 60 tabl

27,40 €
Količina
0 review(s)

INDIKACIJE

  • profilaksa zdravja prostate pri odraslih samcih
  • prehranska podpora pri zdravljenju hiperplazije prostate
  • zmanjšanje simptomov, povezanih z benigno hiperplazijo prostate
  • blagodejno vpliva na delovanje sečil

Prostate Protect je izdelek za pse, ki podpira pravilno delovanje prostate. Hipertrofija prostate (BHT) je pogosta pri nesteriliziranih odraslih in starejših psih in lahko prizadene do 90 % psov, starejših od 4 let. BHT povzroča številne bolezni, ki zmanjšujejo udobje delovanja psa, kot so težave pri uriniranju ali nenadzorovano uriniranje, težave z defekacijo in nagnjenost k driski ali bolečine v spodnjem delu trebuha. Lahko povzroči tudi pogosta vnetja mehurja in sečil. Zaradi poznega pojava simptomov, ko je bolezen že napredovala, velja za zdravje prostate zrelih psov (moškega spola) poskrbeti že prej.
Napredna formula pripravka temelji na najkakovostnejših učinkovinah, ki zmanjšujejo simptome, povezane z benigno hiperplazijo prostate.

Pripravek priporočamo kot dodatek k prehrani odraslih, nekastriranih samcev, predvsem pri živalih, ki se uporabljajo v vzreji.

 Aktivne snovi                             Vsebina v 1 tableti
Sadež palme (Serenoa repens)
– standardizirano na 45 % PUFA          150 mg
Lubje afriškega svinca (Prunus africanum)
– standardizirano na 15 % fitosterolov 100 mg
Korenina koprive (Urtica dioica)
– standardizirano na 4 % B-sitosterol  50 mg
Licopen Redivivo®
– standardizirano na 10 % likopena  25 mg
Izvleček bučnih semen
– vsebnost 20 % B-sitosterola          50 mg
Izvleček zelišča vrbe (Epilobium paviflorum) 40 mg
Alanin 20 mg
Glutaminska kislina (glutamin)  20 mg
Glicin  20 mg
Vitamin B6  15 mg
Cink  5 mg

 

Učinkovine, ki jih vsebuje Prostate care

Plod žagaste palme (Serenoa repens) – zavira hiperplazijo prostate. Mehanizmi delovanja vključujejo antiandrogene, proapoptotične in protivnetne učinke. Verjetno mehanizem delovanja temelji na zmanjšanju aktivnosti encima, ki pretvarja testosteron v DHT. Žagasta palma je bogata tudi s fitosteroli. Njihova prisotnost vpliva na zniževanje holesterola v krvi, iz holesterola pa nastaja testosteron (kasneje pretvorjen v DHT).

Lubje afriškega svinca (African pygeum) – ima protivnetne in antioksidativne lastnosti. Številne raziskave dokazujejo njegovo visoko učinkovitost pri lajšanju simptomov sečil in vnetja prostate. Zmanjšuje pogostost uriniranja, olajša uriniranje

Izvleček bučnih semen (Curcubita pepo) – terapevtski učinki izvlečka bučnih semen vključujejo lajšanje simptomov, povezanih z obolenji prostate. Lahko tudi pomaga pri zdravljenju zapletov na mehurju in boleznih spodnjih sečil. Izvlečki bučnih semen lahko blokirajo rast mase prostate in s testosteronom povzročeno sintezo beljakovin ter zavirajo s testosteronom povzročeno hipertrofijo. Izvleček bučnih semen deluje tudi protivnetno in antioksidativno.

Izvleček zelišč vrbe (Epilobium parviflorum) – uporablja se za lajšanje BHP, kot so težave pri začetku uriniranja ali pogosta potreba po uriniranju. Tradicionalna uporaba v Evropi in Severni Ameriki vključuje zdravljenje BPH, prostatitisa, bolezni mehurja in ledvic ter drugih težav, povezanih z urinarnim sistemom.
Likopen – je neprovitaminski karotenoid z antioksidativnim delovanjem. Izkazalo se je tudi, da deluje proti rakavo in protivnetno.

Likopen lajša kronični prostatitis. Študije kažejo, da je likopen lahko koristen pri preprečevanju raka prostate.
Glutaminska kislina (glutamin), alanin in glicin – aminokisline, potrebne za pravilno delovanje prostate. Glutamin zmanjša aktivnost androgenih receptorjev

Vitamini B, C in E – naravni antioksidanti. Pomaga pri lajšanju vnetja. Podpirajo tudi mehanizme imunskega sistema. Vitamini B so bistveni za proizvodnjo testosterona. Vitamin B6 ima regulatorni učinek. Vpliva na proizvodnjo spolnih hormonov v telesu

Cink – zelo pomemben element za zdravje prostate. Med tkivi telesa je njegova največja koncentracija v prostati. Raziskave kažejo, da dolgotrajno pomanjkanje cinka poveča tveganje za BPH. Cink omejuje proizvodnjo DHT iz testosterona.

Vse snovi, ki so prisotne v izdelku Game Dog Prostate Protect, so najvišje kakovosti in ustrezajo standardom človeške prehrane (Human Grade)

Sestava: izvleček ploda žagaste palme (Serenoa repens) standardiziran na 45 % vsebnost maščobnih kislin, izvleček lubja afriškega svinca (Prunus africanum) standardiziran na 13 % vsebnost fitosterolov, izvleček korenine koprive (Urtica dioica), izvleček zeli drobnolistne vrbe (Epilobium parviflorum). ), izvleček bučnih semen (Cucurbita moschata) 30 mg, Redivivo® likopen, standardiziran na 10% vsebnost likopena, L-glicin, L-alanin, L-glutaminska kislina, natrijev selenit, piridoksin HCL. Tehnološki dodatki: mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat, silicijev dioksid, stearinska kislina, magnezijev stearat.

Doziranje: 1 tableta na 10 kg telesne teže psa. Priporočljivo je jemati najmanj 3 mesece.

Pakiranje: 60 tablet
Analitska sestava: beljakovine 3%, surova olja in maščobe 7%, surov pepel 25%, surova vlaknina 17%

Neto Teža 70g

Nov izdelek
#19
7 Izdelkov
Zaenkrat še ni mnenj kupcev.

15 drugi izdelki v isti kategoriji: